onsdag 19 maj 2010

Att växa upp fattig...

Tillsammans med frilansskribenten Hanna Wellin gjorde jag en artikelserie för Inpå livet redaktionen om hur det är att växa upp som fattig i Skåne.

Artikelserien skulle gå i tre delar och den första delen handlade om Janet, en tjej som växt upp i Rosengård under fattiga förhållanden. Sedan pappan blev sjukpensionär har mamma Victoria ensam försörjt hela familjen. För att spara pengar bor Janet och de fyra syskonen kvar i föräldrarnas fyrarumslägenheten.

Men nu börjar det ljusna för familjen. Janet och hennes syster Marjorie har fått jobb och delar största delen av lönen med familjen som fått en helt annan sammanlagd inkomst. Dessutom brinner Janet för dansen, hon dansar i en erkänd grupp i Malmö och tränar ungdomar på fritiden.

Förresten, läs hela texten som Hanna Wellin har skrivit här istället. Den är riktigt bra!

Det är svårt att inte imponeras av Janet. Trots att hon har så lite är hon beredd att ge så mycket. Om någon av tjejerna hon tränar inte har råd att åka till träningen bjuder hon på busspengar, kläder hon själv inte behöver längre tar hon med till träningen och delar ut till tjejerna. Träningen gör hon dessutom helt gratis, för att ge tjejerna något hon inte hade när hon var ung.

Det här är nog ett av de mest intressanta reportage jag gjort.

Här är bilderna:














Så här blev det i tidningen:



2 kommentarer:

Erika Berglund 20 maj 2010 kl. 11:49  

Kolla vilken begåvning! Det blev grymt bra. Läste även hela artikeln den var bra men dina bilder säger allt. Ett bildspel på detta vore kul?! Puss ;)

Madelen utan e 20 maj 2010 kl. 20:49  

du är så jävla duktig toffe. älskar båda dragarbilderna! och alla bilderna bildar tillsammans en perfekt liten historia, som gör att jag inte ens behöver läsa texten. tror jag får lite film-feelis faktiskt - good work, jag gillart!

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP